Isı transfer katkısı

ÖZELLİKLERİ;

Isı tranfer yağlarında meydana gelen karbonlaşma ve karbon taneciklerinin tortu oluşturması nedeniyle borular tıkanır. Bu sayede borularda ki tıkanıklık yüzünden sistemdeki ısı değeri düşer.

Bu ürün tıkanmış boruların açılmasını sağlar. Sistemdeki sürtünme gücünü düşürdüğünden silindir dişlilerinde ve yataklarında hissedilir bir rahatlama meydana gelir ve kullanılan elektrikten %20 ye varan tasarruf sağlanır. Aynı zamanda ısı değerinin ilk günkü gibi yükseldiği görülür.

Eşanjörün üzerinde tutunan karbon ısı transferini engeller arızalara neden olur, istenilen sıcaklık derecesi elde edilemez. Aynı zamanda yağ pompalama kanatlarının aşınmasında etkendir. Ürün tüm sistemdeki karbonu söker aynı zamanda oluşumunu engeller ve arızaları minimum seviyeye indirir. Yağın akışkan özelliğini aynı seviyede tutar, istenilen sıcaklık değerine ulaşılmasını sağlar.

ısı kazanları boiler

KULLANIM ŞEKLİ;

Akışkanlığı devam ettirebilmek ve tıkanmayı önleyebilmek için 100 Lt yağ içerisine 5 kg ürün ilave edilir.
Karbonlaşmanın meydana gelmemesi ve eşanjörlerin etkinliğinin sürekli olması için aylık periyotlar halinde 5 kg ile 10 kg arası ürün ilave edilmelidir.
Bu sayede sistemin devamlılığını sağlayıp, karbonlaşmanın oluşmasını engellemiş oluruz.